Rederij Celjo - logo Rederij Celjo - logo

Over ons

Erwin Scheers is opgegroeid in een Deventer ‘rondvaartbedrijf-familie’. Zijn opa was oprichter van Rederij Scheers. Hier heeft Erwin het vak geleerd. In 2000 heeft hij, samen met zijn vrouw Wendy, Rederij Celjo opgericht (vernoemd naar hun kinderen Celine en Joren). In het begin voeren zij alleen met het schip ‘Organza’, in 2005 werd het schip de ‘Nirvana’ toegevoegd. Met beide partyschepen verzorgen zij al vele jaren vaartochten over de IJssel en de andere mooie rivieren van Nederland.

 

In 2016 is het rondvaartbedrijf Jan Plezier uit Meppel door Erwin en Wendy overgenomen. Jan Plezier bood gelijkwaardige vaartochten aan en was hiermee een perfecte aanvulling op de vaartochten van Rederij Celjo. Met deze overname is het afzetgebied in Overijssel verder uitgebreid en worden de dagtochten prominenter in de markt gezet.

Rederij Keur uit Zwolle en Rederij Celjo zijn in 2005 een samenwerkingsverband aangegaan. De overname van de ‘Nirvana’ (het schip voer toen onder de naam ‘Hanzestad’) door Rederij Celjo was hier een onderdeel van. Sinds 2018 is ook Rederij Keur in handen van Rederij Celjo.

 

 

 

“Ten eerste wil ik een ieder heel hartelijk bedanken voor de goede service aan boord stuurman, bediening en de kok. Ten tweede wil ik mijn compliment maken voor de goede gang van zaken.”

— Bert Vosjan, Yarden Gilde b.v.