Rederij Celjo - logo Rederij Celjo - logo

Geschiedenis

Voor Hanzestad Deventer, gebouwd aan de oever van de IJssel, is het voet- en fietsveer altijd een belangrijke verbindingsroute geweest. In 1962 heeft de heer Scheers de veerpont gekocht, waarna hij in 1965 zijn activiteiten uitbreidde met rondvaarten. Hieruit is rederij Scheers en later rederij Eureka ontstaan.

Erwin Scheers, kleinzoon van de oprichter, heeft bij rederij Scheers het vak geleerd en is later bij rederij Eureka met één van de schepen gaan varen. Samen met zijn vrouw Wendy startte hij in 2000 zijn eigen rondvaartbedrijf, rederij Celjo. Celjo verzorgt rondvaarten over de prachtige IJssel, over vele andere rivieren in Nederland en het randmerengebied. Met dezelfde passie voor het water en het rivierenlandschap als grootvader Scheers ruim 50 jaar geleden had. Alleen niet meer met een kleine veerpont van oever naar oever, maar met twee fraaie partyschepen over de mooiste wateren die Nederland rijk is.

“Wij hebben een prachtige dag gehad, mede door jullie inzet. Het was een mooie vaart, bediening was super goed en heel vriendelijk. Al met al, alleen maar lof zowel van de gasten als van ons. We zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.”

Gerrit en Ria Kers